De Docent

Coen Pel is de docent. Hij is ook de oprichter van Muziek in de bus.

Coen studeerde aan het Tilburgse Conservatorium waar hij in 2006 zijn diploma als uitvoerend/docerend musicus behaalde. Nadien speelt en speelde hij in diverse bands in een breed genre van muziekstijlen, van meer klassieke jazz en blues tot hiphop en funk. Daarnaast geeft hij gedurende een aantal jaren gitaar- en basgitaarles op diverse muziekscholen, waarbij hij ook een aantal leerlingen tot toelating tot het conservatorium heeft opgeleid.

Bij Coen staan emotie, passie en kracht centraal in het beoefenen van muziek. Maar bovenal gaat het hem om het plezier hebben in muziek. Als muzikant gaat hij ervoor de basis te leggen voor het spel van de band als geheel.

Dit is wat hij ook zijn leerlingen bij wil brengen.

Met verschillende bezettingen is hij regelmatig op het podium te vinden.  Zo speelt hij bijvoorbeeld met F.O.O.B. (P-funk), Draw the Parade (Pop) e.a.  Maar ook meer jazz gerichte muziek komt aanbod met het Instant Composing Trio, Trio Poultry.

Voor de lessen die hij geeft, ontwikkelde hij een eigen methode, die geheel uitgaat van de persoonlijke mogelijkheden en muzikale interesses van de leerling. Dit geldt zowel voor beginnende als voor ervaren leerlingen. Ook leeftijd maakt daarbij geen verschil.